Зимове меню у «Барсуці»

Настав час затишку, родинних вечорів та зустрічей з друзями. Коли місто поринає у зиму, ми починаємо ще більше цінувати місця, сповнені теплими смаками на яскравими ароматами, приємними спогадами та очікуванням нових радісних подій. Такі місця, як «Барсук». Знайомий, рідний, зручний. Який завжди залишається собою, але вміє приємно дивувати. Наше оновлене зимове меню, як завжди, різноманітне, космополітичне та смачне. 100% попадання у зимовий настрій – від пряних брускет, морозива з оселедця та теплих салатів до вершкового різотто з морепродуктами та томленої у вині телятини з курагою та устричним соусом.

Тепер трохи докладніше по кожну з нових позицій зимового меню.

Якщо хочеться незвичного поєднання «легка страва + насичений смак», пропонуємо звернути увагу на брускети з копченою куркою (рулети з ніжної курячої грудки фаршируємо томатами, чилі, кінзою та соусом вінегрет) табрускети з мусом з макрелі (ніжна суміш скумбрії гарячого копчення з домашнім м’яким сиром, сметаною та білим хріном у поєднанні з листям салату ромен).

Не менш цікаві варіанти: карпаччо з маринованої у суміші гірчиць качки з ароматним соусом (мед, гірчиця, лимонний фреш) або ж терін з лосося –  традиційна французька страва, вдале поєднання ніжного мусу з риби, білків, лимонного фрешу, базиліку та устричного соусу.

Улюблене морозиво з оселедця та мяса краба  – знову у меню. Таємниці приготування не розкриємо, але ще раз запевнимо: це як раз одна з тих страв, яка вражає. Довершена простота. Одна з наших гастрономічних перемог. 

Знайомий з дитинства печінковий торт ми готуємо виключно з курячої печінки, додаємо цибулю, моркву та майонез власного приготування. Просто смачно. Так, як і має бути.

Ми розширили колекцію зимових салатів: додали салат з пряною телятиною, картоплею, солоним огірком та соусом на основі домашнього майонезу та діжонської гірчиці та салат з копченою куркою (перший шар – морква під соусом вінегрет з кінзою та чилі, другий – свіжий огірок та соус, третій – шматочки смачної копченої курки, соус та кунжут).

Овочі гриль пропонуємо скуштувати з ароматною імбирно-яблучною заправкою. Ще одне нагадування про те, що звичні страви ховають у собі багато приємних несподіванок.

Продовжуючи нашу традицію (а насправді – розвиваючи світовий тренд) приготування смачних страв із субпродуктів, пропонуємо жульєн із курячих сердець, цибулі та вершків. У якості гарячої закуски радимо спробувати комбінацію із деруном, у якості основної страви – з кускусом.

Як завжди, у «Барсуці» на вас буде чекати улюблений щука-бургер, великий бургер з біфштексом та велика колекція м’ясних страв.

Бачили б ви, з якою любов’ю ми готуємо у вині витриману телячу вирізку, як долаємо до неї шматочки кураги, синю цибулю та устричний соус – або досягнути того балансу смаків та текстур, який ми звикли пропонувати гостям. Або як томиться дієтичне м’ясо кролика, аби ми поєднали його з вершковим соусом та подали з хрусткими картопляними крокетами.

Філе райдужної форелі  заправляємо соусом вінегрет та подаємо з морквяно-картопляним пюре, а медальйони зі свинячої вирізки – з овочами-гриль.

Складний вибір: спагеті з томатним жульєном з лісових грибів або вершкове різотто з мідіями та креветками? Як добре, що можна просто прийти вдвох та спробувати в два рази більше нових смаків.

І коли з основними стравами завершено, приходить час авторських чаїв, зимових глінтвейнів та улюблених десертів. Лише уявіть: ви берете смачний домашній крісп, додаєте трохи лимонного курду на основі натурального лимонного фрешу, жовтків та цукру та на мить думаєте лише про смак, про цю хрустку насолоду… І якщо вам здається, що ви вже скуштували найкращий у житті зефір, то радимо замовити його у  «Барсуці». Готуємо так: гарячий сироп  поєднуємо з пухкою білковою  масою та обпікаємо вогнем, додаємо пісочну крихту та варення зі слив, яблук, журавлини, лимонного фрешу та кориці.  До речі, це в усіх відношеннях «добрий» десерт: кошти від його продажу ми перераховуємо до благодійного фонду «Таблеточки».

Нехай зима буде затишною та смачною, щедрою на обійми та несподівані радощі, зустрічі з близькими та вечори, які хочеться згадувати лише з посмішкою.

UP